Inregistrare  |  Autentificare  |  Recuperare parola        
 
EXPERTI CONTABILI
CONSULTANTI FISCALI
AUDITORI


Calendar fiscal
Curs valutar

Curs valutar valabil marti, 24 aprilie 2018

EUR 4.6516  
GBP 5.3161  
USD 3.8120  
CHF 3.8973  


Newsletter
Inscrie-te la newsletter si vei primi e-book-ul...
Introduceti in casuta de mai jos adresa dvs. de email pentru a primi newsletterul nostru.Da mai departe!
Certificarea declaratiilor fiscale, din nou optionala

La inceputul anului 2014, se anunta ca, incepand cu 1 ianuarie 2014, declaratiile fiscale trebuie certificate de catre un consultant fiscal.

Aliniatul 5 din art. 83 al Codului de procedura fiscala prevedea:

„(5) Declaratiile fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice vor fi certificate de catre un consultant fiscal, in conditiile legii, cu exceptia celor pentru care este obligatorie auditarea.”

Intr-un comunicat recent emis de catre Ministerul Finantelor Publice se precizeaza ca declaratiile fiscale anuale care nu au fost certificate de catre un consultant fiscale nu vor fi respinse intrucat Codul de procedura fiscala nu prevede acest lucru. De asemnea, codul de procedura fiscala nu prevede nici sanctiuni contraventionale pentru pentru nerespectarea obligatiei de a certifica declaratia anuala.

In acest context, certificarea declaratiilor fiscale, ar putea fi din nou, optionala.

Declaratiile fiscale depuse de contribuabili, chiar necertificate, se inregistrază la registratura organului fiscal, se proceseaza si se utilizeaza pentru toate scopurile fiscale prevazute de lege.

Organul fiscal competent, in virtutea rolului sau activ prevazut de art. 7 alin. (1) si (5) din Codul de procedura fiscala, poate totusi informa contribuabilii asupra neindeplinirii obligatiei de certificare a declaratiei fiscale in vederea aplicarii corecte a prevederilor legislatiei fiscale.

Totodata, prin proiectul de Ordonanta de urgenta a Guvernului pentru modificarea si completarea unor acte normative si alte masuri fiscal-bugetare, publicat si pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, s-a propus, printre altele, abrogarea prevederilor art. 83 alin. (5) din Codul de procedura fiscala. De asemenea, prin acest proiect de act normativ a fost schimbat conceptul cu privire la certificarea declaratiilor fiscale astfel ca, certificarea declaratiilor fiscale, inclusiv a declaratiilor fiscale rectificative, a devenit optionala.

Sursa: www.mfinante.ro

 
portal financiar     audit     contabilitate     consultanta     cum ma abonez     despre noi     contact harta site
Site-uri partenere: Certificare Bilant - Certificare Declaratie 101 alexdinu.ro trainingurispecializate.ro termeni si conditii     copyright © 2011 Portal Finante
  Web design:Web design Bucuresti